Online betalingen ontvangen via Mollie

Je wilt een bestelsite opzetten, maar hebt (nog) geen idee hoe je online betalingen kan ontvangen. Hier wordt uitgelegd hoe je de FFAfhalen bestelsite opzet en koppelt aan Mollie voor online betalingen te ontvangen.

Nog geen Mollie account? Maak een gratis account aan.

Wat is Mollie?

Mollie is een nederlandse PSP (Payment Service Provider) welke eenvoudig geïnstalleerd kan worden in FFAfhalen. Met bijna 100.00 bedrijven die betalingen uitvoeren middels de oplossing van Mollie zijn zij één van de grootste in nederlan

Mollie hanteert één contract waarmee meerdere online betaalmethodes geïntegreerd kunnen worden. Hierdoor hoef je niet ccontracten aan te gaan met de verschillende betaalmethodes welke te gebruiken zijn.

Ook is het mogelijk om je snel aan te melden voor Mollie. Middels de supersnelle onboarding en automatische controle kan je al binnen enkele minuten je eerste online betaling ontvangen.

Welke betaalmethodes biedt Mollie aan?

iDEAL: de meest gebruikte betaalmethode in Nederland. Het is een betrouwbare en makkelijke online betaalmethode die veel vertrouwen geniet. Consumenten maken geld over vanaf hun eigen rekening, via het online bankproduct van hun eigen bank. Dit garandeert een succesvolle betaling die niet teruggedraaid kan worden door de klant. De bank van de klant garandeert verder de veiligheid van de transactie.

Creditcard: wereldwijd is creditcard het populairst om te gebruiken voor betalingen. Om te betalen met een creditcard hoeven de klanten alleen maar hun kaartgegevens in te vullen en daarna de betaling te autoriseren.

De overige betaalmethodes die worden aangeboden zijn terug te vinden op de website van Mollie.

Koppelen Mollie aan FFAfhalen bestelsite

Vanuit het dashboard van FFAfhalen koppel je je Mollie account.

Via "Bedrijfsinstellingen" is het mogelijk om Mollie te koppelen. Scroll naar "Service: Mollie". Wanneer er nog geen koppeling met Mollie is, kan deze vanuit hier gemaakt worden. Klik op de knop "Mollie Koppelen" om te starten.

Mollie koppelen aan FFAfhalen - te koppelen

FFAfhalen zal je naar Mollie toesturen, waarbij je een account kan aanmaken of inloggen. Na het inloggen is een extra bevestiging scherm te zien waarmee je toestemming geeft aan FFAfhalen om betalingen voor je aan te maken.

Mollie koppelen aan FFAfhalen - aan het koppelen

Na het koppelen kom je terug in het dashboard van FFAfhalen. Hier staat vervolgens met welk bedrijf je bent gekoppeld.

Mollie koppelen aan FFAfhalen - gekoppeld

Wil jezelf eerst ervaren hoe de betaling flow werkt? Zet dan de "testmode" van "Service: Mollie" aan. Hiermee kan je via je eigen bestelsite een test bestelling doen alvorens je gasten toegang geeft.

Kosten voor Mollie

Mollie is eenvoudig om te gebruiken, je zit niet vast aan een maandelijkse fee welke betaald moet worden. Bij Mollie betaal je alleen voor succesvolle transacties.

iDEAL: voor elke succesvolle betaling worden er kosten in rekening gebracht door Mollie. Dit bedraagt een kleine bijdrage van € 0,29.

Creditcard: de creditcard betalingen zijn wat lastiger qua betaling. De vaste kosten per transactie zijn € 0,25, daarnaast komt er nog een variabel bedrag bij tussen de 1.8-2.8%.

Aanmeldproces Mollie

Het aanmeldproces voor Mollie is eenvoudig dankzij het geautomatiseerde proces. Mollie moeten enkele juridische controles uitvoeren om online betalingen voor jouw bedrijf aan te kunnen bieden. Hoe het aanmeldproces precies is, is te lezen op help.mollie.com. Hier is stap voor stap uitgelegd welke acties je moet nemen om je Mollie account volledig op te zetten.

Ready to dive in?
Maak vandaag nog je persoonlijke omgeving aan!

Benieuwd hoe onze applicatie werkt? Er is een demo omgeving beschikbaar.