Moneybird boekhouding integratie

Door het koppelen van Moneybird boekhouding met FFSystems is het mogelijk om de bestelling van je bestelsite/bestel-app direct in de boekhouding te plaatsen. Dit scheelt veel administratief werk waardoor jij je kan focussen op het bereiden van je bestellingen.

Nog geen Moneybird account? Maak een account aan.

Wat is Moneybird?

Moneybird is "het boekhoudpakket dat met je meedenkt", alsdus Moneybird. Het doel is om het bekhouden voor jou zo aangenaam en makkelijk mogelijk te maken. Ondernemers willen zich bezig houden met ondernemen, en dus niet moet het bijhouden van de boekhouding.

Daarnaast is het mogelijk om de betalingen van Mollie direct in je Moneybird boekhouding te verwerken. FFSystems zorgt ervoor dat de betaling referentie wordt meegegeven aan Moneybird waarmee zij de betaling koppelen aan de factuur. Hiervoor dien je wel gebruik te maken van Mollie Connect, dit is in te stellen in je Moneybird omgeving.

Koppelen Moneybird aan FFSystems

Vanuit het dashboard van FFSystems koppel je je Moneybird account. Hieronder volgen de stappen nadat je bent ingelogd op het dashboard.

Via "Integraties" is het mogelijk om Moneybird te koppelen. Scroll naar "Moneybird boekhouding". Wanneer er nog geen koppeling met Moneybird is, kan deze vanuit hier gemaakt worden. Klik op de knop "Moneybird koppelen" om te starten.

Moneybird koppelen aan FFSystems - integraties

FFSystems zal je naar Moneybird toesturen, waarbij je kan inloggen.

Moneybird koppelen aan FFSystems - inloggen

Na het inloggen is een extra bevestiging scherm te zien waarmee je toestemming geeft aan FFSystems om je de bestellingen in je boekhouding te plaatsen.

Moneybird koppelen aan FFSystems - authoriseren

De koppeling wordt nu gemaakt, wij halen de standaard instellingen op en tonen vervolgens mogelijkheden om de koppeling na eigen wens in te stellen. Bijvoorbeeld het wijzigen van het grootboekrekening waarop de omzet geboekt moet worden.

Moneybird koppelen aan FFSystems - gekoppeld

De koppeling is nu gereed voor gebruik en zal op de achtergrond (voor nieuwe bestellingen) de taken uitvoeren.

Wanneer je de eerder gemaakte bestellingen ook in Moneybird wilt plaatsen zal dit handmatig moeten gebeuren (middels de "verstuur naar Moneybird" knop op de bestelling-detail-pagina) of je kan contact opnemen met de klantenservice.

Taken

FFSystems zal op bepaalde momenten communiceren met Moneybird. Hieronder staat uitgelegd wanneer en wat er gebeurt.

Nieuwe bestelling (via de bestelsite/bestel-app)

Op het moment dat er een nieuwe bestelling is zal FFSystems op de achtergrond de bestelling doorzetten richting Moneybird. Hiervoor zal een factuur worden aangemaakt met de bestelde producten (en eventuele extra kosten).

De bestelling wordt alleen automatisch doorgezet wanneer er een succesvolle betaling is, of als er gekozen is voor de betaalmethode pin of contant.

Wanneer er een betaling via Mollie is gedaan zal er een betaling worden geregistreerd in Moneybird met een referentie naar de betaling van Mollie, hiermee zal Moneybird de betaling automatisch koppelen aan de factuur.

Nieuwe bestelling (als medewerker)

Wanneer je als medewerker van een restaurant een bestelling aanmaakt zal de bestelling (indien gekozen voor direct verwerken) direct worden doorgezet richting Moneybird.

Bestelling handmatig doorzetten naar verwerking

Wanneer de bestelling nog niet is verwerkt kan je de bestelling handmatig doorzetten richting Moneybird. Hiermee staat de bestelling al wel in Moneybird maar hoeft deze (nog) niet betaald te zijn.

Betaling ontvangen (nadat de bestelling in Moneybird is verwerkt)

Het kan zijn dat je een bestelling aanmaakt voor een gast welke nog niet betaald is. Dan kan je de gast een betaalverzoek sturen welke hij/zij kan betalen via een online betaalmethode van Mollie. Nadat de betaling succesvol is gedaan zal het systeem de betaling koppelen aan de factuur in Moneybird.

Extra instellingen

In Moneybird kan je extra instellingen aanpassen, zoals de grootboekrekening, document stijl of de workflow. Deze gegevens zijn in te stellen in je dashboard, vervolgens zullen alle nieuwe bestellingen automatisch op de gekozen grootboekrekening, workflow of document stijl worden geplaatst.

De BTW tarieven die in Moneybird zijn ingesteld worden door het systeem gebruikt om het juiste btw percentage toe te voegen, hierdoor is je boekhouding direct up-to-date.

Kosten voor Moneybird

Moneybird is een boekhoudprogramma welke werkt met abonnementen. Hierbij betaal je maandelijks een bedrag voor het pakket dat je nodig hebt. Ook biedt Moneybird een gratis pakket aan.

Voor een actueel overzicht van de functionaliteiten en prijzen van Moneybird verwijzen wij je door naar de website, moneybird.nl.

FFSystems brengt geen kosten in rekening voor de koppeling met Moneybird.

Ready to dive in?
Maak vandaag nog je persoonlijke omgeving aan!

Benieuwd hoe onze applicatie werkt? Er is een demo omgeving beschikbaar.